A világ, ahogy egy sportbíró látja

Versenyek, kérdések, válaszok, mindennapok.

Facebook

Ajánló

Friss topikok

Mi történne, ha...

2011.06.30. 10:02 Sportbíró

 Mint bizonyára emlékeztek, idén februárban rendkívül súlyos balesetet szenvedett a Renault Formula 1-es csapatának pilótája, Robert Kubica. Azóta is jönnek a hírek, hogy mi lesz vele, mikor, és milyen körülmények között ül autóba, egyáltalán autóba ül-e.

  Vitathatatlan tény, hogy a lengyel jól vezeti az autókat, legyen az pálya- vagy raliautó. Én személy szerint kedvelem a hozzáállását, főleg, hogy bevallottan a rali a szíve csücske. Szereti ezt a sportot, és ha már egyszer autózik, akkor úgy teszi, hogy eredményes legyen. Aki viszont siet, annak benne van az esés is. Neki ez rendkívül pechesen jött össze, ha azt nézzük, hogy milyen komoly sérülései voltak. A balesetet az alábbi animáció mutatja be:

  Döbbenetes, hogy mekkora pusztítást vitt véghez a korlát az autóban, de hála Istennek mindkét versenyző túlélte a balesetet, igaz, Robert még mindig gyógyul. És itt jön az, ami a mai bejegyzést inspirálta: Lengyelországban egy utcai Fabia-t engedtek neki igen nagy sebességgel egy szalagkorlátnak, hogy bemutassák, egy utcai autóban esélye sem lett volna a benne ülőknek, egy hasonló balesetben.

  Azt hiszem a képeket elnézve senkinek nincs kétsége a fenti megállapítást illetően. Eleve összeroncsolódik az utastér, ráadásul nagyon nagy a lassulás is. Érdemes viszont megemlíteni, hogy a sok "sallangnak" (is) köszönhetően ezt az autót nem tudta felnyársalni a korlát, nem tudott teljesen áthatolni rajta.
  Én a magam részéről várom vissza Kubica-t, és hiszem, hogy ez a baleset nem szegte kedvét a raliautózással kapcsolatosan sem.
  Végezetül álljon itt még egy fotó, ami azt bizonyítja, hogy főhősünk a Formula 1 háza táján sem szokott félmunkát végezni.


Kanadai Nagydíj 2007
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportszem.blog.hu/api/trackback/id/tr573026605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása