A világ, ahogy egy sportbíró látja

Versenyek, kérdések, válaszok, mindennapok.

Facebook

Ajánló

Friss topikok

Mecsek Rallye akkor és most

2011.07.07. 10:53 Sportbíró

 Már csupán egy hetet kell aludni, és a Mecsek ismét versenyautók zajától fog visszhangzani. Az idei évben ez lesz az első Mecsek Rallye, sorrendben a 44. Nem kis szám ez, ezzel toronymagasan vezet a futam a rendezések számát illetően a hazai versenyek között.

 

 

  Ráadásul a Mecsek útjain idén elérjük a 45-ös számot is, hisz míg július 14 és 16 között az FIA Historic Rali Európa Bajnoksága, a magyar historic-os mezőny és a Rallye2 látogat Pécsre, addig szeptember 9-től 11-ig az ORB és az IRC versenyzői próbálják minél gyorsabban leküzdeni a Mecsekben kijelölt gyorsasági szakaszokat.

  Ami viszont elkeserítő számomra, az a résztvevők számának drasztikus és folyamatos csökkenése. A fent említett mezőny (Historic EB, Historic OB, Rallye2) előfutókkal és ORB-ből idelátogató "vendégművészekkel" sem tesz ki 90 darab autót a nevezési listák szerint. Ez nevetségesen kicsi szám. Pedig a pályák jók, a rendező mindent megtesz a versenyzők kiszolgálásáért, 26 km-es kör jellegű gyorsasági is lesz. Ráadásul nem úgy 26 km, hogy 3 kört mennek rajta, hanem mindössze egyet, és csupán a gyorsasági egyötödén láthatóak kétszer az autók. Mindenképp érdemes kilátogatni a Mecsekbe, mert ugyan nem lesz versenyautó dömping, de néznivalóban talán így sem lesz hiány.

  Ám hogy személtessem, mennyien is voltak 14 éve egy Mecsek Rallye-n, tekintsétek meg az alábbi videót, amelyet a Premier Video Stúdió készített az 1997-es pécsi viadalról. Nem csak a rajtszámokat érdemes figyelni, hanem azt is, mennyire bátran autóztak akkoriban. Jó szórakozást!
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportszem.blog.hu/api/trackback/id/tr83046696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása