A világ, ahogy egy sportbíró látja

Versenyek, kérdések, válaszok, mindennapok.

Facebook

Ajánló

Friss topikok

Fájó szívvel búcsúzunk...

2012.03.05. 14:03 Sportbíró

Nyolc év. Ennyiszer indult a magyar rali idény Egerben. Idén ez nem így lesz...

 

Én mindössze egyszer voltam eme verseny részese, de örök emlék lett. Részben azért, mert az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de leginkább a pályák és a környék miatt. Már a gyorsaságikra kijutni sem volt utolsó élmény, pedig a Mecsek tövében élő emberként nem panaszkodhatom arra, hogy nincsenek élvezetes utak a környékemen. :)
 
2004-ben először! Benik Balázs ült a magyar rali trónján, de Turi Tomi trónkövetelőként kezdte az évet. Mint tudjuk, az év végén az övé lett az első hely.
 
2005-ben ifj. Tóth János diadalmaskodott Benik Balázs előtt, Ollé Sasa benézett a fák közé.
2006-ban Turi Tomi a szép reményű Fabia WRC-vel indult, Benik Balázs nyert ifj. Tóth Jánost megelőzve, szinte ugyanannyival, amennyivel egy évvel korábban kikapott tőle. Tagai Tomiék ártatalan szituációban hempergették meg a gyönyörű Octavia-t.
2007-ben Turi Tominak mindjárt a prológon gondja adódott a Fabia WRC futóművével, mondhatnánk úgy is, hogy az autónak nem volt ki mind a négy kereke. Ezek után azoban nyertek.
2008-ban Spitzmüller Csaba egy Mitsubishi Lancer WRC05-tel borzolta a kedélyeket. Meg a saját idegrendszerét, amikor  majdnem felborította az atót. Benik Balázs újra behúzta a strigulát.
2009-ben Spici bajnokként érkezett, és győztesként távozott a gyönyörű Mitsubishivel, jelezve, hogy nem véletlen az egyes rajtszám az autón. Hankó László nagyot esett.
2010-ben Asi birtokolta az egyes rajtszámot, nyert is, de a verseny nem volt sétagalopp. Turi Tomi sokáig vezetett, aztán megforgatta a Mitsubishit a tengelyei körül, így végül "csak" második lett.
2011-ben S2000-es autók üvöltötték tele a Mátrát, ismét közös futam volt a Szlovák bajnoksággal a rendezvény, Béreš Jozef egy Skoda Fabia WRC-vel kényeztette a nézőket és nyerte az abszolútot, Bútor Robi pedig egy Pugeot 207 S2000-el nyerte a magyar bajnoki futamot.
2012-ben pedig csendesek maradnak az erdők, nem veri fel versenyautók zaja a Dobó teret...
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportszem.blog.hu/api/trackback/id/tr974290510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása